3. Neregulējamu krustojumu pārbraukšana

Izbraukšana uz galvenā ceļa, pa kuru brauc automobilis ar iedegtu gaismas virziena rādītāju.

Zilā automobiļa vadītājs grib nogriezties pa kreisi krustojumā ar galveno ceļu. No kreisās puses pa galveno ceļu tuvojas sarkanais automobilis ar iedegtu labā gaismas virziena rādītāju. Zilā automobiļa vadītājs saprot, ka traucējumu sarkanā automobiļa manevram viņš neradīs, un uzsāk savu manevru. Taču, pretēji visiem zilā automobiļa vadītāja paredzējumiem, sarkanais automobilis turpina kustību taisni:

Skats no zilā automobiļa vadītāja vietas:

Neregulējama krustojuma, kur galvenais ceļš maina virzienu, pārbraukšana.

Sarkanā automobiļa vadītājs tuvojās krustojumam, kurā grib nogriezties pa kreisi pa galveno ceļu. No kreisās puses lielā ātrumā krustojumam tuvojas zilais automobilis, kura vadītājs paredzējis braukt krustojumā taisni. Nenovērtējis situāciju un nesamazinot kustības ātrumu, zilā automobiļa vadītājs burtiski izlido krustojumā, kur notiek sadursme ar sarkano automobili:

Pagrieziens pa kreisi, izbraucot uz galvenā ceļa.

Tuvojoties trīsvirziena krustojumam pa mazāk svarīgu ceļu, zilā automobiļa vadītājs ir pārliecināts, ka “pagūs” nogriezties pa kreisi pirms pa galveno ceļu braucošajiem smagajiem automobiļiem. Viņš palielina ātrumu un uzsāk manevru.

Šai laikā pa galvenā ceļa kreiso pusi lielā ātrumā, apdzenot smagos automobiļus, tuvojas sarkanais automobilis.

Par cik vieglo automobiļu vadītāji līdz pēdējai sekundei neredzēja viens otru, izvairīties no sadursmes viņiem nebija iespējams:

Krustojums, kur jābrauc pa loku.

Zilais automobilis lielā ātrumā tuvojas krustojumam, kur jābrauc pa loku.

Sarkanais automobilis nedaudz agrāk piebrauc pie krustojuma, un jau sāk kustību pa loku.

Sarkanā automobiļa vadītājs redzēja zilo auto, bet neparedzēja, ka tas var iebraukt aplī no mazsvarīga ceļa nesamazinot kustības ātrumu. Bet tieši tā arī notiek.

Zilā automobiļa vadītājs, nenovērtējis situāciju un neņēmis vērā 206. ceļa zīmi “Dodiet ceļu”, lielā ātrumā “izlido” uz loka, kur notiek nenovēršama sadursme ar sarkano automobili:

This entry was posted in 2. Video pamācības. Bookmark the permalink.

Leave a comment