1. Kustības uzsākšana

Kustības uzsākšana pie ierobežotas redzamības automobiļa aizmugurē.

Zilā automobiļa vadītājs ar skatienu kreisajā atpakaļskata spogulī pārliecinājās par drošību, un, neredzot nevienu aizmugurē braucošu automobili, nolēma ātri izbraukt uz ceļa. Šai situācijā redzamību aizmugurē ļoti ierobežoja tur stāvošais autobuss. Skats no malas:

Sarkanā automobiļa vadītājs, kurš pa ceļu brauca ar lielu ātrumu, par vēlu ieraudzīja uz ceļa izbraucošo zilo automobili, un nepaguva savlaicīgi apstāties pirms negaidīti ieraudzītā šķēršļa savā braukšanas virziena pusē. Skats no vadītāja vietas:

Izbraukšana atpakaļgaitā uz braucamās daļas.

Zilā automobiļa vadītājs, sapratis, ka uz priekšu viņam kustība nav iespējama, nolēma izbraukt atpakaļgaitā uz braucamās daļas. Šeit viņam redzamību ierobežoja blakus stāvošais automobilis. Vadītājam gan izdevās izgriezties uz braucamās daļas, bet, ar ko beidzās šis manevrs, jūs redzat paši:

Sarkanā automobiļa vadītājam zilā auto parādīšanās aiz stāvošā pelēkā automobiļa, bija tik negaidīta, ka viņš nepaguva savlaicīgi nobremzēt, lai izvairītos no sadursmes. Skats no zilā automobiļa vadītāja vietas:

Kustības uzsākšana uz šaura ceļa ar intensīvu satiksmi.

Pārliecinājies par drošību ar skatienu atpakaļskata spogulī, un, redzot, ka aizmugurē ir brīvs, sarkanā automobiļa vadītājs izbrauc uz brauktuves no priekšā stāvošā automobiļa aizmugures. Bet šai brīdī zilā automobiļa vadītājs apdzen pelēko automobili, izbraucot pretējā braukšanas virziena pusē. Vadītāji viens otru ieraudzīja tikai pēdējā brīdī pirms sadursmes. Skats no malas:

Skats no zilā automobiļa vadītāja vietas:

This entry was posted in 2. Video pamācības and tagged . Bookmark the permalink.

1 Responses to 1. Kustības uzsākšana

  1. Anonymous says:

    es varu teikt tikai to kad ka var vsp apdzīt pedeja video pie baltās nepārtrauktās linijas vainigais tad jau nau sarkanās autombīļa ipašnieks.

Leave a comment