2. Krustojumu pārbraukšana

Novēlota pārkārtošanās pirms krustojuma.

Zilā automobiļa vadītājs brauc pa labo malējo joslu. Ieraudzījis, ka pirms krustojuma šajā joslā stāv autobuss, viņš izlēma strauji pārkārtoties pa kreisi brīvajā joslā.

Sarkanā  automobiļa vadītājs šādu zilā automobiļa vadītāja manevru negaidīja, un tāpēc turpināja kustību ar nemainīgu ātrumu. Pēdējā brīdī viņš gan sāka ekstremālo bremzēšanu, taču izvairīties no sadursmes neizdevās. Skats no malas:

Skats no zilā automobiļa vadītāja vietas:

Kreisais pagrieziens krustojumā.

Zilā automobiļa vadītājs vēlas krustojumā nogriezties pa kreisi. Tuvojoties krustojumam vadītājs redz, ka arī pretim braucošais autobuss gatavojas izdarīt manevru, nogriežoties pa kreisi. Izvēlējies trajektoriju, kura nešķērso autobusa kustības trajektoriju, zilā automobiļa vadītājs uzsāk kreisā pagrieziena izpildi. Negaidīti, no nepārskatāmās zonas autobusa aizmugurē, parādās sarkanais automobilis. Skats no malas:

Sarkanā automobiļa vadītājam, kurš krustojumu vēlējās šķērsot taisni pa savu joslu, pat prātā neienāca doma, ka pretim braucošais automobilis, uzsāks veikt kreiso pagriezienu tieši viņa deguna priekšā. Tāpēc arī krustojumam tas tuvojās nesamazinot ātrumu. Kad vadītāji ieraudzīja viens otru, bija jau par vēlu veikt darbības, lai sadursme nenotiktu:

Iebraukšana krustojumā ar izgrieztu stūri.

Zilā automobiļa vadītājs gatavojās krustojumā nogriezties pa kreisi. Viņš iebrauc krustojumā, sagriež stūri pa kreisi, un aptur automobili, lai dotu ceļu pretim braucošam transportlīdzeklim. Aizmugurē braucošā sarkanā automobiļa vadītājs neizprot priekšā braucošā automobiļa vadītāja rīcību, nepareizi novērtē ātrumu un distanci, kā rezultātā notiek sadursme. Tās rezultātā zilais automobilis tiek izsviests pretējā braukšanas virziena pusē, kur tas saduras ar pretim braucošo automobili. Sadursmes rezultātā tiek bojāti trīs automobiļi:

This entry was posted in 2. Video pamācības and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a comment